Om vikten av att dricka vatten

Det är viktigt att dricka mycket, ca två liter om dagen. Är det högsommarvärme kan mängden ökas på. Gör till en vana att börja dagen ett stort glas rumstempererat vatten!. Vatten har en renande effekt på kroppen, gifter transporteras lättare ur kroppen om man dricker mycket. Det är även vattnet som transporterar näringsämnen i kroppen.

Ett tips angående vattenkvaliteten är att börja med att fråga miljöförvaltningen i din kommun vilken kvalitet det kommunala vattnet håller. Bra kommunalt vatten är oftast bättre än mineralvatten. Viktigt är lågt innehåll av klor (klorid), fluor (fluorid) och i viss mån natrium (salt). Kloret tillsätts för att rena vattnet. Detta sker främst om vattnet tas från en sjö längre bort och transporteras miltals i rör. Om vattnet tas från kommunens djupborrade brunn är vattnet oftast av mycket hög kvalitet, och för reningens skull brukar det räcka med att det UV-bestrålas vilket är helt ofarligt. Fluorid finns naturligt i vatten/mineralvatten. Mineralvatten innehåller ofta höga halter av natrium, som är ett salt. Vissa mineralvatten har t o m tillsatt natrium. Vi får i oss alldeles för mycket salter som det är i dag. Salter binder vätska så att den stannar i kroppen. Det är speciellt viktigt att undvika för mycket salter för den som är njursjuk.

Testfakta kom fram till att vanligt kranvatten oftast är nyttigare än mineralvatten då det innehåller mindre salt (natrium) och fluorid än mineralvatten. www.testfakta.se

Det ansedda mineralvattnet Ramlösa innehåller höga halter av fluorid. 2,7 mg/l mot bara 0,1 mg/l förLoka. Men dessa vatten är kolsyrade och många anser att kolsyrat vatten inte är hälsosamt. Ett icke kolsyrat vatten vi funnit, och som också har låga halter av både klor (1,3 mg/l) och fluorid (0,1 mg/l), är ICA:s mineralvatten utan kolsyra från Modalkällan i Norge.

Med egen vattenrenare är man dock ”på säkrare mark” och slipper flaskbärande från och till butiken.

Vattenrening

(Synpunkter från MedNature) 

Boken ”Överlista din cancer” av Tanya Harter Pierce föreslår att man ska dricka destillerat vatten. Boken utgår från kranvattnet i USA, vilket kan vara mycket varierande i kvalitet. För svenska förhållanden är det vår bedömning att en vattenrenare är tillräckligt.

Klorering (hypoklorit) är nödvändig för att reducera bakteriehalten i vårt vattenledningssystem, men tyvärr dödar kloret även alla typer av celler, goda som onda. Det kan även oxidera lipoproteiner och där med bygga upp åderförkalkning. Och att klor kan påverka verkningsgraden av Protocel vet vi via boken ”Överlista din cancer”. Vissa av oss har kloröverkänslighet i den grad att man måste skölja tvätten med vatten för att reducera kloret.

Med anledning av ovanstående utlägg om klor har vi valt en typ renare som effektivt reducerar kloret och samtidigt tar bort tungmetaller, bekämpningsmedel och läkemedelsrester.

Den renare vi erbjuder har ett pulver, KDF, av koppar och zink. I kontakt med vatten ger detta en svagström på grund av skillnader i elektrodpotentialer, enklare uttryckt – som i ett batteri. Detta gör att kloret lätt får en elektron och då omvandlas det aggressiva kloret till samma ofarliga klorid, samma som finns i vanligt koksalt. Dessa egenskaper gör att även tungmetaller som bly och kvicksilver lätt pläteras på KDF. Dessutom förhindrar strömmen att bakterier förökas i kolfiltret och effektivt reducerar bekämpningsmedel och läkemedelsrester. Kombinationen av KDF och aktivt kol gör även att effekten av det aktiva kolet förlängs med 5-15 ggr, dvs 2-5 år. Utan KDF måste ett kolfilter bytas minst 2 ggr/år. Mer info om KDF finns på: www.kdfft.com

Bänkmodeller som PCT, byts i sin helhet inom 2 år, RCT, RCT-CP, byte av filterpatron inom 3 år. Underbänkmodell US4, som kopplas i serie med kallvattenledningen (byts i sin helhet efter 4-5 år) kan även den installeras av dig själv, alternativt en rörmokare.

Mer info om ämnet vattenrening läser du på vår leverantörs hemsida: www.cmiab.se. Jan Englund, telefon: 018 26 26 60, i företaget är en levande uppslagsbok i sin bransch, som kan svara på alla typer av frågor.

Modellbilder, priser och ev. kundrabatt finns på vår butiksida under vattenrenare.